Juicing Neewbie

  • Skrevet 12.09.2016 klokka 10:41
  • Kategori: Mat og Drikke
  • Antall kommentarer: 0

Noen av dere som har prøvd juicing før?

Fytti så gøy det er! Spesielt for en person som meg som er en smule opptatt av å få i meg variert næring og samtidig elsker å eksperimentere med nye ting. Så når jeg snubla forbi en stand i en elektrobutikk som hadde juicingdemo, vel da ble jeg solgt! 
 

 

 


Det er to typer maskiner man kan kjøpe for juicing. Den billigere sorten er med sentrifuge, hvor frukt og grønt blir "slengt rundt" og fibrene blir revet fra hverandre. Den dyrere sorten har pressemetode (slow juicer), som heller presser saften ut. Sistnevnte gir mer saft, 30-40% bedre utvinning av næringsstoffene og dobbelt så lang holdbarhet på juicen. Jeg valgte sistnevnte kun pga høyere utvinning av næringsstoffer, men det var også en pluss at jeg kunne sette juicen i kjøleskapet og så var den fortsatt like fin neste dag!

En slow juicer kan koste alt i fra 800 - 3000 NOK, så gjør gjerne litt research før du eventuelt kjøper :) Jeg kjøpte min HERSøt, men noe syrlig grønn juice: 1 lime ♥ 2 epler ♥ 1/2 Galiamelon ♥ 1/2 mango - Gir ca 3-4 dl juice (Stort glass)
 


(Digger sovesveisen min her) 
 


Det kjekke med juicing er at du ikke må fjerne skall og kjerner på det du hiver oppi (noen få unntak på eks. sitrusfrukter og store frø generelt), så frukten bare deles i biter som passer inngangen i topplokket. Resultater er umiddelbart juice i høyre beholder (se bilde under), mens fruktkjøttet blir separert i beholder til venstre. 

Jeg syntes det er en fordel å prøve å lage juice av frukt og grønt som har noenlunde samme fargespekter. Det gjør at juicene ser mest mulig friske og appetittlige ut, da jeg og mange flere spiser mye av maten med synet ;) Jeg skal fremover lese meg mer opp på næringsspekteret i frukt og grønt slik at jeg får varierte sorter til forskjellige formål. Målet er å fokusere på varer jeg ikke får så ofte i meg allerede gjennom kosten min, som f.eks ingefær, kål og rødbeter! 

Med tiden skal jeg kjøpe meg en juicingbok da jeg allerede har blitt stor tilhenger av Carina Hultin Dahlmann som er Norges første juiceterapeut. Hun har tatt Norge med storm med sine juicekunnskaper og produserer nå bøker, kurs og media innslag i bøtter og spann. Jeg har meldt meg på juicingkurs kommende februar her i Stavanger og det bare til å slenge seg på! Ledige plasser i hele landet.

Selvfølgelig skal jeg produsere min egen lille juiceoppskrift en dag! Må bare eksperimentere litt mer på kjøkkenet, nam nam ;)
 

#juicing #juice #juicydrops #helse #næring #slowjuicer #oppskrift #grønnsaker #frukt

 

"Design og koding av KvDesign - " www.kvdesign.no
hits