Change it up med Risotto!

  • Skrevet 12.09.2016 klokka 11:18
  • Kategori: Mat og Drikke
  • Antall kommentarer: 1

Jeg syntes det er viktig å være litt kreativ med middagens tilbehør slik at matinteressen holdes oppe. Tidligere var jeg veldig ivrig med å bestille matkasser fra diverse leverandører og har beholdt de beste oppskriftene til senere bruk. Og en av tingene som virkelig slo ann var Risotto fra Nettmat!

Risotto er rett og slett sticky rice som har blitt kokt inn i buljong samtidig som diverse grønnsaker legges til. Dette gjør at risen får en eksplosjon av smaker. Dette er veldig godt sammen med alle typer rent kjøtt. Selv testet jeg det sammen med krydderpølse og det fungerte veldig bra! 
 Risotto for to personer:  

♥ 300 gr. risottoris ♥
♥ 1 stk. grønnsaksbuljong ♥
♥ 1/2 pk. spinat ♥
♥ 1/2 kinesisk hvitløk ♥
♥ 1/2 løk ♥
♥ Sitron ♥
♥ Stekesmør ♥
♥ Salt & pepper ♥

 
 

Fremgangsmåte: 

1) Kok opp grønnsaksbuljong i 6 dl vann.
2) Fresk finhakket løk og hvitløk i ca 2 min i en panne.
3) Tilsett risottoris og fres ytterligere 1 minutt. Spe på med grønnsakskraft slik at den hele tiden dekker risen.
La dette putre i 20-25 min. Rør underveis.
4) Mot slutten av putretiden - tilsett spinat. Smak til med salt, pepper og saft fra sitron.Serveres med valgfritt kjøtt, kan selv anbefale alle typer pølser med litt ekstra smak og av renere slag (ja de litt dyrere pølsene :p). Her kan du change it up etter eget ønske med hakkede grønnsaker i retten. 

Dette er ikke det raskeste tilbehøret man kan frese opp, men absolutt verdt ventetiden pga all smaken! :) Når venner har smakt denne retten så har de alle blitt meget positivt overrasket. Håper det smaker :)

 

lisarorvik

12.09.2016 kl. 11:32
Dette så godt ut :)
"Design og koding av KvDesign - " www.kvdesign.no
hits