Dilla på søtpotet

  • Skrevet 12.09.2016 klokka 11:34
  • Kategori: Mat og Drikke
  • Antall kommentarer: 0

Her om dagen fikk jeg servert søtpotet av venninna mi. Jeg var noe skeptisk da jeg har smakt det tidligere en gang hvor jeg tror jeg krydra potetene helt feil, så smaken bare klaffa ikke. (Anbefaler ikke piffi på søtpoteter, just sayin')

Men jeg fikk da servert en nydelig, mager kyllingburger, søtpotetfries med en hjemmelaga fetaostkrem-dressing. Very tasty! Oppskriften på søtpotetfries hentet hun fra HER. Personlig vil jeg prøve å finne en annen oppskrift på crunchy fries, kun fordi jeg eier ikke tålmodighet til å legge dem i vann i et døgn ;D Her skal maten være ferdig på max 30-45 minutter, basta! :p
 
Jeg syntes søtpotet var så godt at jeg bestilte det asap når jeg var ute på restaurant igjen, og det skuffa ikke i det hele tatt! Så til uka nå skal jeg teste søtpotet i vår ActiveFry maskin ("frityr"koker som friterer maten med bare 1 ss olje og mye varme, også kalt AirFry) og se om det blir suksess. Det er så deilig når man har karbovarianter fra vanlig ris, potet, pasta og brød. Av og til varierer jeg med rotmos eller couscous, og det er digg! :)
 


Søtpotet eller vanlig potet?
Faktisk så er næringsinnholdet i poteter og søtpoteter ganske likt. Samme kalori og fettinnhold, men søtpotet inneholder mer vitamin A. Da søtpoteten er søtere inneholder den mer sukkerarter, selv om karbohydratinnholdet er likt til potet. Men det som skiller søtpoteten mest fra potet er at den har ganske lav glykemisk indeks, som gir lavere og mer stabil blodsukkerstigning. Rask blodsukkerstigning kan gjøre at man lagrer fett lettere på kroppen, og kan også gi veldig ustabilitet i humør, søtsug og generell form ved fordøyelse av maten. 

I mitt syn er det potato "potado" om man velger søtpotet eller potet til middagen, når det kommer til karbohydratene syntes jeg det handler mye om mengdekontroll samt det å spise noe man faktisk liker :)
 

#søtpotet #fries #sunnmat #karbohydrater #godmat #potet #kyllingburger 

"Design og koding av KvDesign - " www.kvdesign.no
hits