Å ta bilde av maten sin

Jeg tror vi alle på et eller annet tidspunkt har gjort det; Å ta bilde av maten sin.
 

Blir man servert noe digg på tallerkenen eller har mekka sammen noe skikkelig lørdagskos, er det en selvfølge å sette av et minutt før man spiser til å snappe og instagramme maten. For alle MÅ jo se hva man putter i kjeften og hvor koselig man har det? En vanlig setning til besøket er "Neineinei ikke rør enda, må ta bilde av maten først!" 

Jeg har tatt maaaaange matbilder oppi igjennom årene. Mine venner går aldri glipp av maten jeg spiser, så lenge de har meg på snap eller instagram. Jeg liker å tro at deres liv føles mer komplett og verdifult om de får se hva jeg spiser, hver dag. Se f.eks her på alt det gode jeg har spist: 
 


Idag så jeg en morsom video om akkurat dette, venner som MÅ ta bilder av maten sin. Hvor da han som filmer velger å "ødelegge" maten rett før bildet blir tatt. Jeg visste ikke helt om jeg skulle le eller gråte på vegne av personen som skulle ta bilde. Jeg kunne faktisk FØLE frustrasjonen deres fra videoen. Selv hadde jeg blitt veldig sur først og så hadde jeg ledd over at jeg blir sur fordi at jeg ikke får sendt et bilde av maten min til andre ;-D For når man tenker seg om, så innser man hvor merkelig trend dette er og hvor stort behov folk har for å dele alt...

 


Personlig syntes jeg mat kan være kunst. Man spiser med øyet sies det. Og jeg skal innrømme - selvfølgelig skal venner av meg bli missunnelig på det jeg har, ellers hadde jeg jo aldri delt det ;-) Jeg deler det jo slik at andre skal ha lyst på det jeg har. Derfor uteblir veldig ofte sloppy måltider som grapsen McDonaldsmat (for det spiser jeg jo aaaaldri *kremt*) eller en kjedelig lapskaus på boks.

Jeg husker jeg var på restaurant med jobben en gang hvor vi fikk en nydelig 3-retters. Det var sent på kvelden så det var ganske dempet belysning. Når første retten kom på bordet ble det plutselig paparazzi-blitz rundt hele bordet, for alle måtte jo snappe maten sin! Og mer ironisk er at vi alle har hverandre på snapchat, så jeg måtte hurtig-bla meg igjennom 20 MyStory's med bilde av akkurat samme maten!
 

Er nesten litt sært hvor mye innblikk vi ønsker i hverandres liv,
når vi faktisk setter pris på å se måltidene som spises hver dag ;) 

 

#instagram #snapchat #foodpictures #matbilder #bloggtrend #sosialemediertrend #foodsnap

Cecilie Vigsnes

06.11.2017 kl. 10:39
Ha ha - måtte le godt av den videoen .

Kjenner meg jo igjen - men mat er jo både jobb og livet mitt ... så da må man jo bare knipse i vei :)

Lisa Myhren

10.11.2017 kl. 00:45
Cecilie Vigsnes: Hehe, ja da har du ivertfall en god unnskylding ;)
"Design og koding av KvDesign - " www.kvdesign.no
hits