Enkelt mellommåltid

 • Skrevet 12.09.2016 klokka 11:34
 • Kategori: Mat og Drikke
 • Antall kommentarer: 0

Jeg har veldig sansen for alle yoghurtene som har kommet ut i butikken det siste året. Det er så mye variasjon med smaker, tilbehør
og kaloriinnhold. Så istedet for å kjøpe meg en 30 NOK yoghurt to ganger i uka tenkte jeg heller å mekke sammen noe selv. Den absolutte favoritten for meg må være Gresk yoghurt med hakkede nøtter og honning. Yoghurten er syrlig, honningen er søt
og nøttene gir litt knask. Det blir ferdiglagt på 1-2-3 :) Til variasjon og mindre sukker kan honningen byttes ut med eplebåter!
 


♥ 3 toppende ss. gresk yoghurt ♥♥ 2 solide stripete overlag med honning ♥♥ 4-5 hakkede valnøtter ♥♥ Toppes oppå - og Voila ♥
Godt og enkelt mellommåltid, kan også brukes som dessert ♥

#mellommåltid #yoghurt #greskyoghurt #honning #valnøtter #snacks #dessert

 

Dilla på søtpotet

 • Skrevet 12.09.2016 klokka 11:34
 • Kategori: Mat og Drikke
 • Antall kommentarer: 0

Her om dagen fikk jeg servert søtpotet av venninna mi. Jeg var noe skeptisk da jeg har smakt det tidligere en gang hvor jeg tror jeg krydra potetene helt feil, så smaken bare klaffa ikke. (Anbefaler ikke piffi på søtpoteter, just sayin')

Men jeg fikk da servert en nydelig, mager kyllingburger, søtpotetfries med en hjemmelaga fetaostkrem-dressing. Very tasty! Oppskriften på søtpotetfries hentet hun fra HER. Personlig vil jeg prøve å finne en annen oppskrift på crunchy fries, kun fordi jeg eier ikke tålmodighet til å legge dem i vann i et døgn ;D Her skal maten være ferdig på max 30-45 minutter, basta! :p
 
Jeg syntes søtpotet var så godt at jeg bestilte det asap når jeg var ute på restaurant igjen, og det skuffa ikke i det hele tatt! Så til uka nå skal jeg teste søtpotet i vår ActiveFry maskin ("frityr"koker som friterer maten med bare 1 ss olje og mye varme, også kalt AirFry) og se om det blir suksess. Det er så deilig når man har karbovarianter fra vanlig ris, potet, pasta og brød. Av og til varierer jeg med rotmos eller couscous, og det er digg! :)
 


Søtpotet eller vanlig potet?
Faktisk så er næringsinnholdet i poteter og søtpoteter ganske likt. Samme kalori og fettinnhold, men søtpotet inneholder mer vitamin A. Da søtpoteten er søtere inneholder den mer sukkerarter, selv om karbohydratinnholdet er likt til potet. Men det som skiller søtpoteten mest fra potet er at den har ganske lav glykemisk indeks, som gir lavere og mer stabil blodsukkerstigning. Rask blodsukkerstigning kan gjøre at man lagrer fett lettere på kroppen, og kan også gi veldig ustabilitet i humør, søtsug og generell form ved fordøyelse av maten. 

I mitt syn er det potato "potado" om man velger søtpotet eller potet til middagen, når det kommer til karbohydratene syntes jeg det handler mye om mengdekontroll samt det å spise noe man faktisk liker :)
 

#søtpotet #fries #sunnmat #karbohydrater #godmat #potet #kyllingburger 

Change it up med Risotto!

 • Skrevet 12.09.2016 klokka 11:18
 • Kategori: Mat og Drikke
 • Antall kommentarer: 1

Jeg syntes det er viktig å være litt kreativ med middagens tilbehør slik at matinteressen holdes oppe. Tidligere var jeg veldig ivrig med å bestille matkasser fra diverse leverandører og har beholdt de beste oppskriftene til senere bruk. Og en av tingene som virkelig slo ann var Risotto fra Nettmat!

Risotto er rett og slett sticky rice som har blitt kokt inn i buljong samtidig som diverse grønnsaker legges til. Dette gjør at risen får en eksplosjon av smaker. Dette er veldig godt sammen med alle typer rent kjøtt. Selv testet jeg det sammen med krydderpølse og det fungerte veldig bra! 
 Risotto for to personer:  

♥ 300 gr. risottoris ♥
♥ 1 stk. grønnsaksbuljong ♥
♥ 1/2 pk. spinat ♥
♥ 1/2 kinesisk hvitløk ♥
♥ 1/2 løk ♥
♥ Sitron ♥
♥ Stekesmør ♥
♥ Salt & pepper ♥

 
 

Fremgangsmåte: 

1) Kok opp grønnsaksbuljong i 6 dl vann.
2) Fresk finhakket løk og hvitløk i ca 2 min i en panne.
3) Tilsett risottoris og fres ytterligere 1 minutt. Spe på med grønnsakskraft slik at den hele tiden dekker risen.
La dette putre i 20-25 min. Rør underveis.
4) Mot slutten av putretiden - tilsett spinat. Smak til med salt, pepper og saft fra sitron.Serveres med valgfritt kjøtt, kan selv anbefale alle typer pølser med litt ekstra smak og av renere slag (ja de litt dyrere pølsene :p). Her kan du change it up etter eget ønske med hakkede grønnsaker i retten. 

Dette er ikke det raskeste tilbehøret man kan frese opp, men absolutt verdt ventetiden pga all smaken! :) Når venner har smakt denne retten så har de alle blitt meget positivt overrasket. Håper det smaker :)

 

Juicing Neewbie

 • Skrevet 12.09.2016 klokka 10:41
 • Kategori: Mat og Drikke
 • Antall kommentarer: 0

Noen av dere som har prøvd juicing før?

Fytti så gøy det er! Spesielt for en person som meg som er en smule opptatt av å få i meg variert næring og samtidig elsker å eksperimentere med nye ting. Så når jeg snubla forbi en stand i en elektrobutikk som hadde juicingdemo, vel da ble jeg solgt! 
 

 

 


Det er to typer maskiner man kan kjøpe for juicing. Den billigere sorten er med sentrifuge, hvor frukt og grønt blir "slengt rundt" og fibrene blir revet fra hverandre. Den dyrere sorten har pressemetode (slow juicer), som heller presser saften ut. Sistnevnte gir mer saft, 30-40% bedre utvinning av næringsstoffene og dobbelt så lang holdbarhet på juicen. Jeg valgte sistnevnte kun pga høyere utvinning av næringsstoffer, men det var også en pluss at jeg kunne sette juicen i kjøleskapet og så var den fortsatt like fin neste dag!

En slow juicer kan koste alt i fra 800 - 3000 NOK, så gjør gjerne litt research før du eventuelt kjøper :) Jeg kjøpte min HERSøt, men noe syrlig grønn juice: 1 lime ♥ 2 epler ♥ 1/2 Galiamelon ♥ 1/2 mango - Gir ca 3-4 dl juice (Stort glass)
 


(Digger sovesveisen min her) 
 


Det kjekke med juicing er at du ikke må fjerne skall og kjerner på det du hiver oppi (noen få unntak på eks. sitrusfrukter og store frø generelt), så frukten bare deles i biter som passer inngangen i topplokket. Resultater er umiddelbart juice i høyre beholder (se bilde under), mens fruktkjøttet blir separert i beholder til venstre. 

Jeg syntes det er en fordel å prøve å lage juice av frukt og grønt som har noenlunde samme fargespekter. Det gjør at juicene ser mest mulig friske og appetittlige ut, da jeg og mange flere spiser mye av maten med synet ;) Jeg skal fremover lese meg mer opp på næringsspekteret i frukt og grønt slik at jeg får varierte sorter til forskjellige formål. Målet er å fokusere på varer jeg ikke får så ofte i meg allerede gjennom kosten min, som f.eks ingefær, kål og rødbeter! 

Med tiden skal jeg kjøpe meg en juicingbok da jeg allerede har blitt stor tilhenger av Carina Hultin Dahlmann som er Norges første juiceterapeut. Hun har tatt Norge med storm med sine juicekunnskaper og produserer nå bøker, kurs og media innslag i bøtter og spann. Jeg har meldt meg på juicingkurs kommende februar her i Stavanger og det bare til å slenge seg på! Ledige plasser i hele landet.

Selvfølgelig skal jeg produsere min egen lille juiceoppskrift en dag! Må bare eksperimentere litt mer på kjøkkenet, nam nam ;)
 

#juicing #juice #juicydrops #helse #næring #slowjuicer #oppskrift #grønnsaker #frukt

 

"Design og koding av KvDesign - " www.kvdesign.no
hits